MINERVA

CEPHE TASARIMI

Bir yapının kimliğini ifade eden cephe tasarımı, mimari projenin kritik unsurlarından biridir. Cephe tasarımı, yapının estetik oranlarını, binanın konumu ve şehir ile ilişkisini bir bütün olarak düşünüp, plan bütünlüğü ile tasarlamayı beraberinde getirmektedir. Yapı, bu bütün içerisinde ele alınmalı, cephe tasarımının, yapının ara yüzü olduğu unutulmamalıdır. Kullanıcı için, bu ara yüz, iç mekan ve dış mekan arasındaki ilişkiyi düzenleyen estetik bir unsur olmalıdır.

Projelendirilirken yapı, üç boyutlu hacimler olarak düşünülüp, mekan oluşumlarını, cephe tasarımı ile bütünleştirdiğimiz noktada, o yapıya ait olan cepheyi meydana getirmiş oluruz. Bina bu cephe ile var olmuş olur. Cephe tasarımı ve uygulaması ile öne çıkan yapılar, oluşturulan formlar ve bu formların özgünlüğü ile başarı yakalayabilirler. Cephe tasarımı, yapısal bütünlüğü sağlayan , çok yönlü bir tasarım arayışının materyal ile buluşmasıdır. Malzeme ve tasarım anlayışının sentezi ise uygulanabilir bir cephe tasarımını ortaya çıkarmaktadır. Bu noktada, malzeme seçimi ve seçim amacı önem kazanmaktadır. Sürdürülebilir ve çevre dostu cephe elemanları seçimi, bir yapının ilk yapıldığı halini koruması amacını desteleyen bir yönelim olacaktır.

Minerva Mimarlık, inşa edilmiş çevrenin kalitesini arttırmak adına, hızla ilerleyen iletişim ve teknolojik gelişmelerini takip ederek, kendi tasarım çizgisini oluşturma yolunda ilerlemektedir. İzmir ve Türkiye genelinde, hayata geçirdiği projelerde, cephe tasarımı ve mimari projelerle, inşaat sektöründe aranan, öncü bir mimarlık ofisi olmuştur.

error: